Buksbomen

Een haag die zowel degelijk is als klasse uitstraalt zijn buksbomen. Makkelijk in onderhoud, winterhard en groeien vrijwel overal. Je kunt de buksbomen in een pot, een bloembak of in de tuin plaatsen. Ideaal voor in de border, langs het pad of in een speelhoek. Een mooie buksboom geeft rust en kalmte.

De buksboom is er in allerlei soorten en maten. Het is eigenlijk maar net wat je mooi vindt of wat je kunt plaatsen. Ook kun je de buksbomen snoeien in de gewenste vorm.

Verzorging van de buxus

De buksboom heeft weinig verzorging nodig. Het is een kruidachtige plant die wel wat water mag hebben, maar niet in de winter als hij is afgestorven. De buxus wordt bij voorkeur in de volle grond geplant, maar kan ook in een pot worden gezet. Vooral op plaatsen waar het vrij koud is zijn buksbomen beter af in potten. Het struikje houd graag de volle zon en voorkom in de zomer een droge plek in het gras.

Wil je dat mooie haagdessin houden, dan moet je bij het snoeien ook rekening met de ronding houden. Snoei regelmatig maar pas op. De buxus heeft geen snoeihout. Snoei niet te veel en pas op dat je de lijnen niet doorsnijdt als je aan het snoeien bent.

Daarbij heeft een buksboom wel eens last van schimmels. Deze zijn op te merken aan bruin/gele bladeren. Het is dan noodzakelijk om deze takken te verwijderen. Niet veel later kan je deze takken weer terug snoeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *