Houten horloge

Nu je de keuze voor een horloge van hout hebt gemaakt is het belangrijk om te weten hoe je het horloge moet dragen. Er bestaat namelijk een etiquette voor het correct dragen van een horloge. Dat wil niet zeggen dat jij dat perse op die manier moet doen, maar toch is het handig om te weten.

Wanneer draag je een houten horloge?

Je kunt een horloge van hout bijna altijd dragen, maar het is wel belangrijk om je horloge goed te matchen met je kledingstijl en de situatie waarin je je bevindt.

Houten horloges zijn er in een verscheidenheid aan houtsoorten die allemaal een totaal andere kleur hebben. De groene en rode sandelhout horloges springen er enorm uit. Let er dus op dat je een rood horloge niet makkelijk kunt combineren met een blauw overhemd en een groen horloge vloekt bij een geel t-shirt. Wil je een horloge dat bijna overal mee te combineren valt? Kies dan voor een neutrale kleur. Een esdoornhout (beige) horloge kan dan bijvoorbeeld uitkomst bieden.

De situatie waarin je je bevindt kan ook bepalend zijn voor het wel of niet dragen van een horloge. Logischerwijs draag je er geen als je naar het zwembad gaat, tenzij je hem op tijd af doet ;-). De houten horloges zijn namelijk niet bestemd tegen te veel water. Een spatje regen is geen probleem.

Ook de buitentemperatuur is een veelvoorkomende bepalende factor voor het wel of niet dragen van een horloge. Als het buiten erg warm is dan kan een horloge gaan irriteren doordat je erg gaat zweten rondom het horloge. Binnenkort worden er houten horloges met een leren bandje aan de collectie van Woodiful toegevoegd. Die zijn juist wel geschikt om te dragen in de zomer!

Houten horloge kopen bij Greenwatch

Een houten horloge koop je natuurlijk altijd bij Greenwatch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *